BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

Waarom Curaçao de beste duikbestemming van het Caribisch gebied is

Met haar kleurrijke diversiteit, warme temperaturen en helder water is het Caribisch gebied een paradijs voor menig duiker. Omdat het gebied zoveel verschillende eilanden en duikbestemmingen kent kan het soms lastig zijn om het ideale vakantieland te kiezen.

In dit artikel vertellen wij je meer over de bijzonder onderwaterwereld van Curaçao en waarom dit kleine eilandje de beste duikbestemming is voor jou!

1. Beste Duik- en Vakantiebestemming van 2018
In 2018 werd Curaçao door DEMA (Diving Equipment and Marketing Association) uitgeroepen tot de ‘Beste Duik- en Vakantiebestemming van het Jaar’. In tegenstelling tot zustereilanden Aruba en Bonaire, is Curaçao nog redelijk onbekend bij het grote publiek. De riffen van Curaçao worden vaak gezien als de beste van het Caribisch gebied.

2. Zichtbaarheid tot wel 30 meter
De duikspots zijn beschermd tegen sterke stromingen en er is weinig rivierafvoer waardoor de zichtbaarheid niet wordt belemmerd. Met circa 80 duikspots zijn er opties voor zowel professionele duikers als beginners. De zichtbaarheid ligt normaal gesproken rond de 20 meter, maar op sommige dagen kan dit oplopen tot ruim 30 meter.

3. Curaçao staat in de top 10 kantduik locaties ter wereld
De meeste duikplekken op Curaçao zijn toegankelijk vanaf de kust waardoor lange boottochten niet nodig zijn. In de meeste gevallen kan je aan de kust je duikset opbouwen om vervolgens zonder problemen het water in te lopen en af te dalen naar de door jouw geplande diepte.

4. Ongerepte natuur en spectaculaire koraalformaties
Op veel delen van het eiland kan je nog ongerepte natuur aantreffen. Dit geldt ook voor de onderwaterwereld; het eiland kent kristalhelder water, ontelbare soorten tropische vissen en spectaculaire koraalformaties. Tijdens je duik kan je zeeschildpadden en zeepaardjes verwachten en met een beetje geluk zelfs wilde dolfijnen!

5. Het is altijd zomer
Op Curaçao is het 365 dagen per jaar zomer, het zonnetje schijnt het hele jaar door. Zelfs in het zogenaamde regenseizoen kan je meestal prima een dagje naar het strand of een dagje duiken. Je kunt je vakantie naar Curaçao dus boeken net wanneer het voor jou het beste uitkomt!

Bij Scuba Lodge & Ocean Suites is het voor zowel duikers als niet-duikers prima vertoeven. Het hotel ligt naast de zee, heeft een eigen stadsstrand en een eigen duikschool. Je kan makkelijk naar het stadscentrum van Willemstad lopen en in de wijk zelf vind je een groot aanbod restaurants en bars.