BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

Travel Bucket List: Learn to Dive in Curacao

Nieuwe ervaringen kunnen spannend zijn en de eerste keer duiken is daar voor veel mensen één van. De eerste keer duiken in Curaçao staat dan ook in ieders geheugen gegrift.

Voor de eerste keer onderwater ademen, zwemmend tussen de vissen is een geweldige ervaring die je nooit zult vergeten. Daarnaast is het getuige zijn van grillende aquatische dieren buiten de oevers van Curaçao een zoektocht die het zeker waard is.

De populaire sport is gerevolutioneerd door de jaren heen en kan door bijna iedereen die gezond en comfortabel is gedaan worden. Het eiland van Curaçao staat bovenaan de lijst als het gaat om duiken. Naast het eigenlijk altijd verstrekken van een onder water spektakel, staat Curaçao ook bekend om haar uitstekende kantduiken waarvan de meeste duikspots vlak zijn en comfortabel te bereiken vanaf het strand. Dit maakt Curaçao de perfecte plek om te starten met een duikcursus of om je duik ervaring te vergroten.


Leren duiken tijdens je vakantie op Curaçao moet niet intimiderend voor je zijn. Het bedrijf en de instructeur die jij kiest om mee te duiken zal invloed hebben op jouw gehele duik ervaring. Je moet de instructeur volledig gaan vertrouwen en het is belangrijk dat je duikinstructeur en uitrusting professioneel en bij PADI gecertificeerd zijn.

Scuba Lodge heeft een eigen duikschool die een compleet duikprogramma biedt voor duikers van alle verschillende levels en ervaringen. Scuba Lodge Dive Center heeft zelfs een award gekregen voor 10 jaar een uitstekende PADI duikschool zijn.
In introductie voor het duiken wordt ook wel een PADI Discover Scuba Diving genoemd. PADI gecertificeerde instructeurs van Scuba Lodge geven je dan een snelle en makkelijke introductie in de wereld van het duiken. Deze introductie geeft je een beeld van hoe geweldig het duiken is en wat er allemaal onder water te beleven is.
De introductiecursus begint met een briefing van ongeveer 45 minuten, waarin alle belangrijke theorie wordt besproken. Dit houdt onder andere de basics van het duiken in, wat je ervan kan verwachten en welke uitrusting je zult gebruiken tijden de duik.
Na de briefing zal je samen met de instructeur alle benodigde uitrusting bij elkaar pakken en naar een van de favoriete duikspots van de duikschool rijden: Marie Pampoen. Deze plek is perfect voor de introductie duik, omdat het wat ondieper is en het water kalm is waardoor je het water makkelijk in en uit komt. Als eerste zal je ook wat oefeningen doen in het ondiepe water, totdat het comfortabel voor jou wordt om met de uitrusting onder water te ademen. Zodra je de oefeningen hebt gedaan en er klaar voor bent, ga je samen met de instructeur het rif van Marie Pampoen ontdekken. Met alle koralen en vissen die er te vinden zijn wordt het een ervaring die je niet zult vergeten.
De rijkdommen van de zee, samen met drie gebieden als nationaal park (Banda Abou, Central Curaçao en Curaçao Underwater Park), een totaal van 1.482 hectare aan rif en 1.007 hectare aan innerlijke baaien, beschermd door het eiland. Onderwater zal je langs de riffen een overvloed aan gezonde koraal groei tegenkomen, wat we ook graag zo willen houden. Angelfish, Murenen, Alen en zeeanemonen zijn standaard waarnemingen en als je gelukt heb zie je misschien ook nog dolfijnen of zeeschildpadden langskomen.
Snel na je eerste duik voel je het kriebelen en wil je allemaal nog een keer beleven. En je ambitie om een echte zeemeermin of Aquaman te worden kunnen eindelijk werkelijkheid worden, ook al is het maar voor even.