BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

10 Tips Voordat Je Het Paradijs Induikt

Degene die al eerder hebben gedoken op Curaçao weten dat dat de onderwater hier wonderschoon is. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een doorgewinterde duiker, het is altijd belangrijk om je goed voor te bereiden op je duik. In dit artikel delen we handige tips om een leuke en veilige duik te maken.

1. Niet aanraken: Een van de belangrijkste regels is; niets aanraken en al helemaal niets meenemen. Op het moment dat je koraal aanraakt, bestaat er een kans dat het koraal zal gaan sterven. En hoe mooi of uniek de vissen en schildpadden ook zijn, jaag ze niet op en raak ze niet aan!

2. Drijfvermogen: Goede controle over je drijfvermogen kan alleen worden beheerst met de juiste training.  Zorg dat je trimvest  in orde is en dat jij je ademhaling onder controle hebt.

3. Kijk uit met je vinnen: Als je geen controle hebt over je vinnen, weet je niet wat of wie je mogelijk kunt raken. Als je iets raakt, stop dan meteen en kijk naar wat je hebt geraakt. Probeer wat tijd te steken in het oefenen van de technieken met je vinnen en je positie in het water.

4. Let op je lucht: Check regelmatig hoeveel lucht je nog hebt en communiceer dit aan je buddy.  Middels handsignalen kan je aangeven hoeveel lucht jij nog hebt en aan je buddy vragen hoe het met zijn/haar lucht staat. 

5. Ga nooit over je eigen grenzen: Doe niets waar jij je niet goed bij voelt of waarvoor je niet bent getraind. Doe je dit wel, dan kan dit voor problemen zorgen voor jezelf en je buddy.

6. Laat je niet beïnvloeden door groepsdruk: Als jij je niet op je gemak voelt met het duikplan dat is opgesteld, geef dit dan aan bij je buddy. Ga niet duiken als jij twijfels hebt over de duik of als jij je niet goed voelt. Als je een gidsduik maakt met een duikinstructeur, vertel hem/haar dan wat jou dwars zit.

7. Blijf ademen: De belangrijkste regel van het duiken is simpelweg, blijf ademen.  Oefen op een ontspannen ademhaling door je mond, dan verbruik je ook minder zuurstof en kun je je drijfvermogen beter onder controle houden.

8. Duik uitrusting: Zorg goed voor je duikuitrusting. Maak het schoon na elke duik, check het regelmatig op beschadigingen en ga voor tips en controle langs een duikschool. Wanneer je goed voor je uitrusting zorgt, zorgt jouw uitrusting ook voor jou.

9. Luister naar de briefing: Er is niets zo gevaarlijk als een duiker die niet oplet tijdens de briefing van een gids, en vervolgens verdwaald of de duik verpest doordat hij of zij niet weet wat hij moet doen. Geef dus genoeg aandacht aan je gids en luister goed naar de briefing. Heb je vragen, stel ze!

10. Raak niets aan: Ja, deze is al besproken, maar is het waard om nog eens te herhalen. Raak gewoon niks aan onder water. Kijken mag, en maak foto’s als je dat graag wilt, maar blijf er van af. Take only pictures, leave only bubbles.

Als je er klaar voor bent om het avontuur aan te gaan en de onderwater wereld van Curaçao te gaan ontdekken, kun je jezelf inschrijven voor een PADI duikpakket, duikcursus of introductieduik bij Scuba Lodge Dive Center.