BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

Duiken op Curacao vs. Duiken op Bonaire

Curaçao als Bonaire zijn twee kleine Caribische eilanden die groot zijn in hun duikaanbod. De eilanden liggen voor de kust van Venezuela en zijn nog geen half uur vliegen van elkaar verwijderd. Maar waar kan je het beste naar toe als je wilt duiken?

Bonaire en Curaçao liggen beide net buiten de hurricane belt, de eilanden worden dus niet geteisterd door orkanen en zware stormen die ieder jaar over de Caribische archipel razen.

Ondanks dat de eilanden veel overeenkomsten, hebben, hebben zij ook hun eigen charmes en karakteristieken. 

Bonaire
Bonaire is qua oppervlakte groter dan Aruba, maar als het gaat om populatie wint Aruba het overduidelijk. De westkust van Bonaire telt ruim 50 duikplekken en je vindt er ook een aantal bootduiken. Het eiland is omringt door de meest omzomen riffen met afdalingen tot ongeveer 45 meter. Onder de kust van Bonaire is het onderwater leven rijk aan vissen en koralen. Nieuwe koralen groeien overal waar je kijkt en het heldere water geeft de duikers een fantastisch beeld van deze prachtige onderwater wereld.

In vergelijking met Curaçao, is Bonaire volkomen vlak en heeft weinig zandige stranden. Bonaire is  relatief droog met veel struiken en cactussen in plaats van de gebruikelijke weelderige tropische flora en fauna.

Duikspots Bonaire
Een paar populaire duikspots van Bonaire zijn: Salt Pier, Hilma Hooker en One Thousand Steps.

Curaçao
En dan nu verder naar Curaçao: Het eiland met één van de best bewaarde geheimen van het Caribisch gebied wanneer het aankomt op duiken. Curaçao heeft afgezien van de adembenemede stranden en historische architectuur en bewijst keer op keer dat het een heilige grond is voor duikers en waterliefhebbers. De zichtbaarheid is soms wel 30 meter, wat in principe zo ver is wat je kan zien wanneer je onderwater bent.

Dit eiland, het grootste van de ABC-eilanden, kent meer dan 80 verbazingwekkende duikspots. En van het aquatische leven tot aan het ontdekken van schipwrakken, is de verscheidenheid van het visueel onder water zijn vrijwel eindeloos.

Verwacht te worden verbaasd wanneer je jezelf terugbrengt naar de realiteit en dichtbij het vreedzame karakter van zeeschildpadden, kleurrijke vissen, zeepaardjes en zelfs Murenen en Barracuda’s gaat ontdekken.

Voor een gidsduik, duikuitrusting of snorkeltrips, heeft Scuba Lodge Botique Hotel haar eigen duikschool. De duikschool biedt professionele en gecertificeerde diensten zodat de navigatie door de intens aantal prachtige duikspots gemakkelijker voor jou als duiker wordt.

Sommige opmerkelijke duikspots zijn Alice in Wonderland, Director’s Bay, Superior Producer, Playa Piskado, Double Reef en Tugboat.

Ondanks dat de eilanden worden samengenomen in de ABC-eilanden van het Caribisch gebied, zijn Bonaire en Curaçao nog steeds erg verschillend van elkaar. Beide hebben ze hun eigen identiteit en aanbod voor de mensen, die keer op keer iedereen verbaasd. Curaçao, wat wordt gezien als het minder bekende toeristen eiland, representeert niet alleen een rijke historische achtergrond, een weelderige natuurlijke omgeving maar ook een frisse ervaring voor degenen die klaar zijn om nieuwe bestemmingen te ontdekken en meer op avontuur te gaan.