BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

BOEK DIRECT:

Beste prijs garantie

inclusief luchthaventransfers

leuke extraatjes voor rechtstreekse boekingen

De Perfecte Week in Curaçao

Curaçao is voornamelijk populair door haar prachtige stranden en kristal blauwe wateren. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden dan dat!

Dag 1: Bewonder Willemstad
De hoofdstad van Curaçao is natuurlijk Willemstad. Nadat je bent bijgekomen van je vlucht en eventueel een powernap hebt gedaan kan je op pad om deze geweldige stad te ontdekken. Als toerist moet je hier zijn geweest, een wandeling door de stad geeft je namelijk een uniek inzicht over de historie en cultuur van Curaçao.

Van het wandelen krijg je natuurlijk dorst en mogelijk trek. Als je echt de cultuur van het eiland wilt proeven is een lunch bij Plasa Bieu zeker een aanrader. Plasa Bieu staat voor de “Oude Markt” en je kan er de lekkerste lokale gerechten vinden zoals geiten ragout, curry roti en vers gevangen vis. Behalve toeristen komen hier tijdens lunchtijd ook veel lokale mensen eten. Er hangt altijd een gezellige sfeer.

Curaçao heeft een zware geschiedenis en hier kan je meer over leren tijdens een bezoek aan het Kura Hulanda Museum. In dit museum vindt je een expositie van de trans-Atlantische slavenhandel en het toont hoe het Afrikaanse erfgoed de samenleving op het eiland tot op de dag van vandaag heeft beïnvloed.

Dag 2: Ontdek Westpunt
Westpunt is de plek waar je de mooiste stranden kunt vinden en waar je tevens de kans hebt de prachtige onderwater wereld van Curaçao te ontdekken. Het zijn geweldige duik- en snorkelstranden en je kan zo het water in lopen. Het rif begint dicht bij de kant, en dit betekent dat je bijna gelijk kunt genieten van de kleurrijke verschillende vissen, koralen en zelfs schildpadden.

Als je van plan bent om meerdere duiken te gaan maken tijdens jouw vakantie op Curacao, dan is het geen slecht idee om een duikpakket te nemen.

Op de weg naar Porto Mari kun je even stoppen bij de zoutvlaktes en genieten van het uitzicht op de roze flamingo’s die daar bijna altijd te vinden zijn. Het is het zeker waard om even langs de weg te stoppen en een leuke foto te maken van deze prachtige dieren.

Dag 3: Een dagje naar Klein Curaçao
Op ongeveer 2 uur varen vanaf het vaste land ligt Klein Curaçao; een klein, onbewoond eiland dat wordt gemarkeerd door een oude vuurtoren. Het water is ontzettend helder en snorkelen (of duiken) hier is een aanrader. De schildpadden zijn niet  schuw dus je kunt ze van dichtbij bewonderen ― een bijzondere ervaring. Denk eraan dat je de schildpadden absoluut niet mag aanraken, voeren of opjagen.

Dag 4: Verwen jezelf
Het is zeker aan te raden om een dagje vrij te hebben om te doen waar je op dat moment zin in hebben; geen trips, geen tours. Lees een boek op het strand, laat je masseren, doe mee met een yoga klas, koel af in het zwembad of de zee, of nog beter, ga even een dagje rusten in een hangmat en geniet simpelweg van het heerlijke weer.

Dag 5: Ga duiken met Scuba Lodge
Na een dag uitrusten en niks doen, is het weer tijd voor een actieve planning! Kom lekker vroeg je bed uit en ga duiken met de duikinstructeurs van Scuba Lodge. Boek een gidsduik en laat je verrassen of geef je op voor de Westpunt trip (iedere donderdag).

Na de duik kun je genieten van een heerlijke lunch of diner bij Scuba Lodge Restaurant, waarbij je uitkijkt op de mooie zee. Of neem een drankje bij het dagelijkse Happy Hour van City Beach 88, waar je met je voeten in het zand kunt proosten op weer een heerlijke dag.

Dag 6: Een lui dagje met een chique diner
Grote Knip is een van de mooiste natuurlijke stranden van het eiland. Het is even een stuk rijden maar het is het dubbel en dwars waard. Wanneer je aankomt rijden kijk je uit over de azuurblauwe zee en het witte strand ― een prachtig gezicht.

Sluit je stranddag af met een chique diner bij The Wine Cellar. De keuken combineert de authentieke Franse keuken met Caribische flair en heeft een uitgebreide wijnkaart. Elk gerecht zal je meenemen op een gastronomisch avontuur.

Dag 7: Terug naar huis
Dan is het toch echt tijd om je koffers te pakken en richting het vliegveld te gaan. Mocht je 's ochtends nog tijd hebben kan je nog een laatste plons in het zwembad nemen of uitgebreid ontbijten. Gelukkig  ga je naar huis met een schat aan mooie herinneringen en (mogelijk) een belofte aan jezelf dat je ooit terug komt naar dit heerlijke eiland!