background image

Vier World Cleanup Day met Scuba Lodge

Vier World Cleanup Day met Scuba Lodge

Op zaterdag 15 september is het tijd voor de grootste wereldwijde opruimactie ooit: World Cleanup Day. Naar verwachting gaan er deze dag miljoenen vrijwilligers uit wel 150 landen aan de slag om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Ook hier bij Scuba Lodge gaan wij ons steentje bijdragen tijdens de World Cleanup Day, zowel onder- als bovenwater. En jullie zijn van harte welkom om mee te doen!

Onderwater schoonmaakactie
Onze duikinstructeurs zullen op zaterdag 15 september een clean-up dive organiseren bij Director’s Bay. Director’s Bay is het oude privéstrand van de Shell-directeuren, waarvan destijds ook de Koninklijke familie gebruik maakte. Alle gecertificeerde duikers zijn welkom om te komen helpen.

Je kunt je eigen duikspullen gebruiken of een complete duikset incl. lucht en lood bij ons huren voor slechts ANG 25,- per persoon. Wij zullen de volledige opbrengst doneren aan de Curaçao Sea Turtle Conservation. Deze organisatie zet zich in voor een schoon strand, een plasticvrije zee, en het behoud van de zeeschildpadden.

Strand schoonmaakactie
Kun of wil je niet duiken maar wil je wel je bijdrage leveren tijdens de World Cleanup Day? Graag! Mocht je liever op het droge willen blijven dan kan je ons helpen met het verzamelen van plastic, flesjes en ander afval dat op het strand is aangespoeld of achtergelaten.

Wil jij meedoen?
Aanmelden kan de hele week bij onze duikschool en via diving@scubalodge.com. Op zaterdag verzamelen we om 9:00 uur bij onze duikschool voor een korte briefing. Vervolgens rijden wij in onze Scuba Bus naar Director’s Bay waar we zullen starten met de opruimactie. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid naar de Director’s Bay rijden. Duikers krijgen netzakken, messen en/of handschoenen mee om zoveel mogelijk afval te kunnen verzamelen.

Troep verwijderen vervelend? Wel nee! Wij maken er een gezellig uitje van. Lekker naar Director's Bay en met een groep vrijwilligers de zee en het strand opruimen. Gevolgd door een “After Party” op het strand van City Beach 88 waar we samen terugblikken op een (hopelijk) geslaagde ochtend. 

Help ons mee om van ons mooie Curaçao een schonere en betere plek te maken. We zien je graag op 15 september!